Photographer in Shah Alam | Bukit Cahaya

8:31 PM khatarastudio 0 Comments

PRE WEDDING | Rozi & Wan

Lokasi pengambaran kali ini di Bukit Cahaya atau Bukit Cerakah, Shah Alam. Lokasi ini sangat menarik dimana terdapat pelbagai spot yang menarik yg kami belum habis explore lagi. Siap ada sawah padi lagi. So untuk parking kereta, kenelah bayar RM3.00, then tiket masuk RM3.00 juga untuk dewasa & RM1.00 untuk kanak-kanak.

Pasangan Pre Wedding kali ni mudah di handle, sungguh periang & peramah. So oleh kerana kami mula memasuki kawasan ini sekitar 4pm, maka agak lewat kerana hari mulai mendung & kami difahamkan bahawa bas terakhir pada pukul 6. Oleh kerana concept director kami Puan Nor Tijan Firdaus sedang sarat almost 9month kandungannya. Kami hanya shooting berdekatan entrance sahaja. Tetapi sungguh banyak lokasi yg best.  

Baru dalam 15minit kami membidik, hujan turun dengan lebatnya. Situasi ini adalah yang pertama kali berlaku pada team khatarastudio, namun sebenarnya situasi ini ada pro & cons. Dimana, moment yang kami dapat lebih dirasai, effect dripping water sedikit sebanyak memberi kelainan pada gambar. Expressi lebih santai & romantik gitu (gambar bawah). Tidak kurang juga dress pasangan ini dah basah di bahagian kaki.


Walau bagaimanapun, moment itu dirakamkan oleh camera kami yang sedang kebasahan. Terdetik sedikit keresahan & kerisauan. Ditambah pula hari makin gelap. Namun ape yang boleh dilakukan ialah sentiasa mengelap main mechine kami ni, dan disarungkan dengan plastik.


Tiba-tiba, hujan mulai reda dan persekitaran nampak sangat fresh, tetapi matahari masih lagi tidak kelihatan, hanya langit putih yang rata.

Moments payung menggunakan daun yang lebar sebelum pulang.
Satu lokasi yang kami pergi kali ini seperti berada di pelbagai lokasi.photographer :: Azizul |Hariz
directed by khatarastudio
edited by khatarastudio team

© 2013. All Rights Reserved. Khatarastudio
Any unauthorized copy, usage or reproduce of the image are strictly prohibited.


You Might Also Like

0 comments:

VISITORS COUNTER